Kategorier
Uncategorized

Ge ut en bok på nätet

Du kanske vill ge ut en bok för att du sitter på ett färdigt manus eller har huvudet fullt med idéer och historier, vers eller prosa, fakta eller fantasy. Vad som helst som skulle kunna bli en bok, något som andra vill ta del av och läsa eller lyssna på. Det traditionella sättet att ge ut en bok via ett stort förlag som väljer att satsa på just dig och ditt manus är också det svåraste. Det är bara ett fåtal som lyckas få sina manus utgivna på det sättet. Det är naturligtvis inget hinder för att försöka, du kan vara en av de utvalda, just ditt manus kan ha det där lilla extra. Det vet du inte förrän du frågat. Men om de stora förlagen inte vill ge ut ditt alster så finns det som tur är många andra sätt.

Förlagstjänster på nätet

Det finns mängder av olika sätt att ge ut en bok på nätet idag. Du kan ge ut en pappersbok, en e-bok eller en ljudbok till att börja med. Vad just ditt manus passar bäst för kan vara svårt att avgöra och därför är det många nättjänster som erbjuder alla dessa tre varianter för dig som vill ge ut en bok. Startkostnaden behöver inte bli så stor om du väljer att göra mycket själv. Du kan få välja papperskvaliteter, format och antal startexemplar om det gäller pappersbok. Det finns tjänster som trycker din bok vartefter den beställs och då är det bara en mindre startkostnad. Det är Eftertraktad ge ut bok på den typen av print-on-demand tjänster för de som inte förväntar sig några jätteupplagor eller vill riskera stora pengar. Du laddar helt enkelt upp ditt manus enligt de anvisningar som finns och sedan får du regelbundna utbetalningar för de böcker som beställts.

Ge ut digital bok

De flesta tjänster erbjuder också möjlighet att göra en e-bok för nerladdning eller ljudbok att lyssna på. I det senare fallet krävs förstås inläsning först. Du hittar alla anvisningar som behövs på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *